Alanya'da ev hanımları her kış bu yöntemi çocuklara uyguluyor! İşin sırrı meğer…
Kış ayları kapıda! Sonbahar yüzünü gösterdi. Grip, nezle, öksürük gibi farklı rahatsızlıklar başta olmak üzere vücudun hastalıklara karşı direncini azaltan o günler yine geliyor. Ev hanımları kışa hazırlık bu yöntemi kullanarak tüm bir sezonu çocuklar için daha sağlıklı hale getiriyor.
Doğanın mucizesi hem tatlı hem tuzlu her şekli ile tüketilen o gıda sabahları bir kaşık tüketildiğinde bin derde deva oluyor. İçinde bulunan antioksidan özlere saygısını de vücuttaki toksinleri dışarıya daha rahat atabilmeyi sağlıyor. Düzenli olarak tüketilmesi önerilen o mucize besin tahin…
Tahinin Faydaları Nelerdir?
Susam tohumlarından elde edilen tahin önce 200 dereceye kadar ısıda kavruluyor. Ardından 3 saat boyunca ocakta pişiyor. Poğaça ve çöreklerde tatlı olarak kullanılan tahin, pekmezle karıştırıldığında tam bir şifa deposu haline geliyor. Günde bir kaşık tüketildiğinde çocukların bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken yaşlılık döneminde görülen kemik erimesine de iyi geliyor.
İçinde bol miktarda E vitamini bulunan tahin; magnezyum, potasyum ve fosfor mineralleri içeriyor. Kolayca hazmedilen ve kilo verme sürecini olumlu yönde destekleyen tarihine faydaları saymakla bitmiyor. Kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor.
Alanya Medya / ÖZEL HABE
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Alanyamedya.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.